Iedere ondernemer krijgt wel eens de kriebels van al het papierwerk en administratie. Het lijkt soms alsof er al niet voldoende werk is. En dan nog eens die papieren erbij…
Ondernemers kennen dit verhaal. Ze hebben nooit gedaan met werken en lopen bij dit papierwerk dikwijls zichzelf al eens voorbij.
Maar is het echt noodzakelijk om dit zelf te doen?

Administratie is een noodzakelijk gegeven voor iedere ondernemer

Helaas kunnen we er niet van onderuit. Administratie moet gebeuren en dit best zo ordelijk en structureel mogelijk. Wanneer dit niet ordelijk genoeg gebeurd, kan het wel eens verloren gaan en aanmodderen. Uiteindelijk neemt het dan nog meer tijd in beslag om alles terug recht te zetten.

Het verwerken van je papierwinkel is dus noodzakelijk. Bovendien heeft het een goede aandacht en zorg nodig. Wanneer je dit voorneemt merk je al snel dat dit enkele uren van je kerntaken wegneemt. Tot wel 20 % van je totale tijd.

Dan is er nog de vraag; hoeven we dit allemaal zelf te doen?

Ruim 20% van je tijd gaat naar alle administratie

Wie tijd in overvloed heeft of het niet erg vind om de verloren 20% in te halen na de kerntaken kan gerust alle administratie voor zich nemen. Maar we merken toch al snel dat dit voor ernstige irritatie kan zorgen.
Wie dit wil vermijden kan heel simpel NEEN antwoorden op de vraag hierboven. We hoeven als ondernemer de papierwinkel niet steeds voor onszelf te nemen.
Er zijn genoeg oplossingen hiervoor die je kunnen helpen alle papieren goed bij te houden en de administratieve rompslomp te verwerken.

Freelance administratieve kracht

Wie toch liever van het administratieve gedoe af wilt en zijn tijd wenst te spenderen aan echte kerntaken, kan beroep doen op een administratieve kracht. Het aanvaarden van aan personeelslid voor enkele uren in de week, is vaak een te grote kost en ook niet haalbaar.

Een freelancer die kan helpen bij je administratie daarentegen is goud waard! Je kan een persoon aanstellen en de aantal uren bespreken. De persoon in kwestie kan ter plaatse komen of van thuis werken. Hij/zij neemt alle administratieve zorgen van je over en jij kan voor een betaalbaar tarief aan je kerntaken werken.

Bovendien is een freelance administratieve hulp een 100% aftrekbare kost voor je onderneming. En dat brengt dan weer andere voordelen met zich mee toch?

Onderzoek naar administratie zorg

In 2016 werd eerder een onderzoek gevoerd naar ondernemers en de zorg omtrent alle papieren en administratie. Daarbij werd aangegeven dat zeker een 40% van de ondernemers een grote bezorgdheid hebben hieromtrent. Daarbij werd ook de tijdregistratie opgegeven waaruit blijkt dat je zeker een kwart van je werktijd verliest aan papierwerk.

Een derde van al deze ondernemers dachten er zelf aan om te stoppen. Deze papierwinkel haalt alle motivatie weg en zorgt voor weinig fun en vrijheid.

We kunnen hieruit toch afleiden dat we beter een oplossing kunnen zoeken voor deze administratieve zorg en zo structuur en tijd terug vrij krijgen in de onderneming.

Freelance – Planning en organisatie

Een goede planning is vaak het begin om alles terug structureel te laten verlopen en een goede administratieve hulp zal je finaal verder zetten.

Wie aan dit parcour begint zal dan ook zijn onderneming tot een goed einde brengen.

Een freelance medewerker weet precies wat hij/zij moet doen en helpt je bij het uitstippelen van de juiste weg.

Leg je pijnpunten in de administratie bloot en laat de freelancer deze stap voor stap voor je wegwerken.
Stap af van het schoendoos administratiewerk en laat dit project over aan een specialist.

Zo komt er eindelijk weer eens wat tijd vrij voor het echte werk en te doen waar je ook echt goed in bent.

Interesse in een samenwerking?

Neem dan zeker contact op.