Een stelling dat niet iedereen in gelooft, maar toch wel klopt. Administratie uitbesteden laat je geld besparen.

Als ondernemer zou je toch graag vooral met je klanten bezig zijn en je zou je ook graag je omzet willen laten groeien. Wanneer je bedrijf groeit, brengt het wel enig papierwerk en administratie met zich mee. Deze administratie vraagt veel tijd en haalt je dan van je hoofdfocus en de klanten weg. Hoewel deze zo belangrijk is, is dit een gegeven dat niet graag uitgevoerd wordt, omwille van het tijdsverlies.

Wanneer je dan ook de nodige kennis of talenten ontbreekt om deze administratie volledig uit te voeren, dan kan dit wel eens veel geld kosten. Een goede oplossing hiervoor is dan ook je administratie uitbesteden.

Administratie uitbesteden kan geld opleveren

Bij het uitbesteden van je administratie en alle omringde taken hiervan, kan je veel tijd besparen. De juiste mensen beschikken over de nodige kennis en hebben ook weet van aanpakken in de verschillende beschikbare tools. Met de juiste verwerking kunnen zij ook een goed zicht geven op hetgeen dat nog open staat en welke cijfers reeds gegarandeerd zijn.

Een freelancer of kantoor die je administratie onder handen neemt, zal dit vliegensvlug voor je kunnen doen. En door deze snelheid waaraan je administratie verwerkt wordt, is het uitbesteden dan ook weer niet zo duur. Daarnaast komt er orde in alle chaos van papieren, bonnen en andere openstaande dossiers.

Wanneer je beroep doet op een freelance administratieve hulp of kantoor, verkrijg je een vast contactpersoon die het nodige voor je zal opvolgen. Hierbij kan je steeds om advies vragen en zullen de nodige stappen om het nog beter te kunnen doen, ondernomen worden. Vaak is het zo dat een freelance hulp ook zelf op de hoogte is van enige wetgevingen en hoe de administratie het best moet geordend worden. Zo kan al het papierwerk dan meteen correct en vlot verwerkt worden.

Jij beslist!

Jij beslist wie je aanneemt maar ook hoever je het takenpakket overdraagt. Wat kan er uitgevoerd worden en wat liever niet?, dat heb je als ondernemer helemaal zelf in handen. Jij beslist welke segmenten of onderdelen er door een outsourcing kan gebeuren.

Geef de freelancer enkel rechten van uitvoering van stukken die je echt wenst uit te besteden. Zo kan je stap per stap zelf beslissen hoever je wilt gaan met outsourcen. Je hoeft niet meteen alles bloot te leggen en je kan op deze manier ook eerst even aftasten, welk vlees er in de kuip zit.

Waarom administratie uitbesteden?

Het ordenen en klaarstomen van de administratie kan heel wat tijd in beslag nemen. Helaas tijd die je weinig opbrengt wanneer je dan ook geen focus kan plaatsen op de belangrijke zaken. Je klanten moeten steeds voorop kunnen komen, maar soms is dat niet haalbaar wanneer het papierwerk klaar moet zijn voor de boekhouding. Of wanneer er nodige administratie moet opgesteld worden voor personeel, gaat ook veel tijd in dit werk verloren. De focus veranderd en als ondernemer ben je snel veel met je administratie bezig.

Enerzijds moet dit ergens ook voor een stuk. Hierdoor zie je ook de vooruitgang van je zaak en weet je waar er struikelblokken zijn. Echter wanneer de focus van de klant verplaatst wordt naar administratie, zal de groei ook minder snel aanwezig zijn. Daarom is administratie uitbesteden een zeer goede oplossing.

Een freelancer met administratieve skills zal hier minder tijd verdoen dan jijzelf en de tijd die vrij komt door het outsourcen, geeft je terug ruimte om het nodige te doen naar je klanten. Neem terug tijd voor de echt belangrijke zaken in je bedrijf. Geniet van een goede groei met deze stap en laat de omzet stijgen door de focus op de juiste plaats te leggen.

Laat je begeleiden door mensen met kennis en je zal zien dat het ondernemen een plezier wordt. Daarnaast krijg je nodige advies van de persoon die je bij je administratie helpt. Ook dat kan een leerschool zijn. Twee hoofden in plaats van 1, brengen vaak ook goede ideeën op tafel.

Wat wij voor je kunnen doen?

Ook bij ons kan je gebruik maken van een administratieve dienst. Hierbij helpen we je graag met volgende zaken verder;

 • Opvolgen klantendossiers
 • Klassement
 • Opmaken facturatie
 • Opvolgen facturatie en betalingen
 • Opmaken creditnota’s
 • Klachten behandelingen
 • Mailverkeer
 • Telefonische ondersteuning
 • Agendabeheer en planning
 • Transportbeheer
 • Postverwerking
 • Opmaak documenten
 • Ondersteuning in office
 • Management ondersteuning
 • Klaarzetten van papierwerk voor boekhouding
 • Uitwerken van dossiers
 • Beheren van social media en website
 • Opstellen teksten

 

Heeft u interesse in 1 van onze diensten? Contacteer ons dan vrijblijvend.