Een gevoel dat we allemaal kennen. Je hebt slecht geslapen en deze dag is je concentratie dan ook ver te zoeken. Alles is wazig en uren lijken stil te staan. Je bent niet fris in je hoofd en het afvinken van je to-do lijstje gaat niet vanzelf vandaag. Bovendien staat er nog een belangrijke meeting gepland en die zou je graag vlekkeloos laten verlopen. Helaas hangt er toch een klein mistig wolkje boven het hoofd. Onze wens is meer focus en succes en gelukkig kan dit met een klein trucje. Jawel… eten!

4 voedingsmiddelen voor meer focus en succes

Wens je bovenstaande situatie niet voor te hebben of gemakkelijk te doorbreken? Dan kan je dit aan de hand van 4 belangrijke voedingsmiddelen. Deze 4 helpende handjes, bezorgen je meer focus en succes doorheen een zware dag.

OMEGA 3S

Deze is goed voor je brein. Let wel op, zo af en toe een beetje van dit innemen zal niet helpen. Eet dit geregeld en je zal op lange termijn een goede werking hiervan ondervinden. Maar waar kan je deze stoffen vinden?

Denk maar aan Ansjovis, sardientjes, makreel, haring, zalm, forel of tonijn.

Ja hoor, vette vissen helpen je aan omega 3 vetten. Na lang onderzoek blijkt dat deze vetzuren enkele goede en beschermende eigenschappen hebben. Deze zijn zowel goed voor de geest als voor de gezondheid van je hart. De vetten helpen daarenboven ook ontstekingen tegen te gaan en hebben daarop ook nog eens een positief effect op het menselijk brein.

Deze vette vissen helpen je verder bij je concentratie en houden je alert. Wie zijn focus dus wenst te bewaren kan zeker 3 x per week zijn vlees vervangen door vis.

Eiwitrijke ontbijten

Een goed eiwitrijk ontbijt helpt je door een drukke dag. Heb je een belangrijke meeting? Eet dan een stevig en eiwitrijk ontbijt. Wat kan je hier dan best nemen?

Eiwitrijke voeding als; Ei, yoghurt, vlees, vis, zaadjes, noten, tofu, groenten en peulvruchten.

In een Westers ontbijt kan je vaak koolhydraten en suikers terugvinden. Deze twee zaken zorgen voor een tekort aan eiwitten en een minder vlotte start van de dag. Eiwitten zijn voor een goede focus en succes, goede bouwstenen. Bovenop helpen ze alle hormonen, bloedcellen, organen en spieren. Deze voeding voorziet ons van voldoende energie en reguleert ons hormonen. We kunnen stellen dat ze ons ook helpen bij het behouden van ons humeur, een heldere geest en ook een goed geheugen. Een reden meer om voor een gezond en evenwichtig ontbijt te gaan.

Vitamine B

Hier let je best op dat je deze vooral in de ochtend neemt. Ze geven namelijk een grote boost aan het lichaam en geest. Benieuwd wat je hier kan eten?

Neem maar snel wat bonen, peulvruchten, eieren, melk, spinazie, volkorenbrood en groene groenten.

Vitamine B geeft je lichaam en geest een grote boost. Zo kom je snel je dag door. Ze helpen je bij het omzetten van alle voedingsstoffen naar brandstoffen. Deze heb je dan ook nodig voor een goede en gezonde portie energie voor het verwerken van allerlei signalen. Maar ook het vormen van je DNA, je stofwisseling en het afbreken van allerlei chemische stoffen, wordt opgenomen door een goede opname van vitamine B. Helaas hebben wij pech dat ons lichaam deze vitamines niet voldoende opslaat en daarom is het van groot belang dat je deze dan ook via voeding verder binnenhaalt. Wanneer je deze tekort hebt, zal je je snel moe en slap voelen.

Ga ijzersterk door je dag door voldoende Vitamine B in huis te halen.

En dan nu het lekkerste…

Hierboven hebben we al 3 van de 4 voedingsmiddelen opgesomd die je kunnen helpen aan meer focus en succes. Het zijn voedingsstoffen die we niet allemaal zo even lekker vinden maar waar ieder voor zich een balans in kan vinden.

Voor de snoepers onder ons is nummer 4 het meest lekkere stuk om focus en succes te halen.

Pure chocolade

Neem pure chocolade als een pre-meeting boost. Wauw! Snoepen is toegelaten maar…

Hoe donkerder hoe beter!

Een stuk pure chocolade bevat heel wat actieve cacao-flavonolen. Dat is een antioxidant of actieve stof die op heel wat verschillende manieren kan werken. Deze stof verbetert de bloedstroom, zorgt voor een beter humeur, zorgt voor zuurstof in je hersenen en zorgt voor kennisverwerving. Het is een gekende knabbeling bij studenten vlak voor het studeren van die ene zware map.

Cacao heeft trouwens ook een kleine hoeveelheid aan natuurlijke cafeïne. Daardoor krijg je nog meer energie en zal je je vermoeide brein ook aanpakken. Eet een klein stuk pure chocolade voordat je aan je meeting of presentatie begint. Het zal ervoor zorgen dat je minder wazig bent in het hoofd en de focus meer kan leggen op de belangrijke bijeenkomst. Zorg voor meer energie, focus en een knaller van succes.

 

Lees ook: