Ieder bedrijf heeft minstens 1 freelance administratieve kracht nodig. Toch wordt dit nog vaak vermeden en is administratie ook een taak waar men niet naar opkijkt. Natuurlijk is dit ten onrechte want administratie laat je bedrijf groeien en heeft een zeer belangrijke rol.

Hieronder kan je dan ook 5 redenen terugvinden waarom het aannemen van een freelance administratieve kracht, zo belangrijk is.

Het belang van een freelance administratieve kracht

1. De rots

Administratie is de basis van ieder bedrijf en een goede freelance administratieve kracht kan je helpen deze basis goed op te nemen. Hij of zij zorgt er an ook voor dat de dagelijkse taken op een zeer accurate en ook gestructureerde manier worden uitgevoerd. Wanneer daar iets foutloopt, kan dit zeker enige gevolgen met zich meebrengen. Daarom is de freelance administratieve kracht, een rots waar je je bedrijf op bouwt.

2. De engelbewaarder

Wanneer men spreekt over administratie, spreekt men ook over alle documenten waar belangrijke gegevens worden verzameld. Deze gegevens moeten goed worden bewaard en beheerd. Freelance administratieve krachten kennen dit belang en zetten dan ook alles op alles om deze gegevens op een correcte en conventionele manier te verwerken. Deze kracht kent dan ook de nodige tools om dit zo snel en accuraat mogelijk te doen en zal zelf alles netjes opbergen zodat jij dit snel en eenvoudig terug kan vinden. We noemen deze kracht dan ook de engelbewaarder van je bedrijf.

3. De schatkist

Een administratieve kracht zal zich vaak ontfermen over de facturatie binnen je bedrijf. Dat maakt je freelancer tot een verantwoordelijke voor al het opmaken, bijhouden en controleren van zowel je aankoop- als verkoopfacturen. De kennis die deze kracht meedraagt, zorgt voor een perfecte schatkist van je bedrijf.  Hij of zij weet perfect wat open staat en wat afgerond kan worden. Nog een eigenschap in belang en hart voor je bedrijf.

4. Je steun en toeverlaat

Een administratieve freelancer is een echte duizendpoot. Ze bevatten heel wat kennis en waarde en behoren daarbij tot de grote ondersteuning van alle collega’s binnen je bedrijf. Een goede freelancer neemt dan ook allerlei werk uit de handen van anderen en helpt iedereen zo ver als hij of zij kan. Ook het management kan perfect op deze kracht leunen en daarbij stellen we vast dat hij of zij een steun en toeverlaat is voor het bedrijf. Zelfs bijna onmisbaar.

5. Het visitekaartje

Een goede administratie is het mooiste visitekaartje naar de buitenwereld. Een goede freelance administratieve kracht staat dan ook in voor de nodige onderhoud en communicatie naar buiten toe. Wanneer de verwerking vlekkeloos verloopt zal je al gauw merken dat dit visitekaartje veel nieuwe deuren voor je opent. En laat dat nu één van de belangrijkste punten zijn waarom jij ook een freelancer aan boord wenst te halen.

 

Lees ook: