Mensen voelen zich op het heden niet zo gelukkig in hen dagelijks leven. Thuis kunnen ze niks vertellen want de kinderen luisteren niet en ook op het werk is het soms beter dat je zwijgt. Maar wat schiet er dan nog over? Geld verdienen als water dat ook weer verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Toch zijn er leuke manieren om je leven weer op te peppen en het iets gemakkelijker te maken. Facebook bijvoorbeeld. Het sociale netwerk waar mensen van het saaie leven naar een thumps up gaan en de tijd van hun leven beleven. Daar moeten ze ook niet stil zijn, neen, je kan er naar hartelust je mening kwijt. Of dat is toch wat ze denken.

Natuurlijk is het niet aan te raden om alle meningen zomaar te delen, zeker niet als je ook geld wenst te verdienen op facebook. Een mooi profiel daarentegen is wel een goede start.

Een facebook profiel, net en clean

Net zoals iedereen ben ook ik begonnen aan een low cost profiel met vooral heel veel vrienden en kennissen. Maar in tegenstelling tot vele anderen ben ik niet alles in overdreven mate gaan delen, tot de spruitjeslucht er vanaf droop. Ik hou het wel net en clean.

Je profiel hangt sterk af van wat je wilt gaan bewijzen en presenteren. Denk dus goed na als wat je je wenst te profileren. Je foto’s en commentaren stem je beter op je idee af want als je je wilt profileren tot een modequeen, kan je beter niet teveel foto’s posten van je zus en haar konijn of je slaapkleed waar je net je koffie hebt op gemorst.

Het handige aan facebook is dat je dit wel kan wijzigen, een stelling die mensen zonder kennis van het wereldwijde web volgen. Denk goed na wat je wenst te bereiken met je profiel en pas daarna al je foto’s en commentaren hiernaar aan.Vergeet ook zeker Google niet te vragen, oude foto’s te wissen ūüėČ

Deel je ervaring

Niet iedereen kan echt met facebook werken en daarin zit net het businessmodel. Stel je voor aan anderen en laat weten dat jij hen kan helpen. Deel je ervaring door ook hun profiel aan te passen naar hoe zij dat wensen in de wijde wereld. Plaats foto’s die hierbij passen en pimp het gehele profiel op.

Neem tijd om samen met de persoon DE perfecte foto te maken en deel je voorbeeldprofielen om nog meer mensen te bereiken.

Leef je in, in de persoon en maak het profiel facebook waardig. Al snel zal je de dankbaarheid voelen en je erkenning cre√ęeren. Vroeg of laat krijg je meer en meer opdrachten om dit voor meerdere personen te doen en zullen zelf sommigen je een goede fooi hiervoor geven.

Durf opvallen

Je foto’s moeten aansluiten bij het profiel dat gewenst wordt, maar durf hierbij ook creatief te zijn en gek uit de hoek te komen. De beleving van de “lezer” is natuurlijk ook van groot belang. Less is more telt hier nu even niet. Straal en kom er flitsend uit want hoe leuker je foto, hoe meer likes! En hoe meer likes, hoe meer tevreden je klant zal zijn.

Ga natuurlijk niet te ver… Want ook een tippelaartje op de hoek moet toch nog opletten met beeldvorming voor oma en opa¬† die ook reeds lid zijn van dit sociale netwerk.

Pimp hier en daar wel eens een foto, het is goed voor het zelfvertrouwen van je klant. En een tevreden klant is ook weer goed voor je geldbuidel toch?

 

Lees ook: