Huisdieren op het werk heeft echt enkele voordelen. Het is goed voor de gezondheid en zorgt voor een luchtige sfeer en verminderde werkdruk. Er zijn een tal van multinationals die het reeds toelaten en dit met succes! Kijk maar eens naar het grote bedrijf Mars. Daar zorgen dieren op het werk voor een verbeterd teamgevoel en wanneer de hond dan ook aan het snurken is, is iedereen beroerd.

Huisdieren op het werk bij Mars

Mars, gekend als de chocoladefabriek in België. Ze hebben echter meer dan dat. Zo zijn zij ook de producent van Pedigree, Sheba en Whiskas. Door deze voedingslijn in hun bedrijf te kennen hebben ze ook besloten om huisdieren actief in de werkomgeving te betrekken. Zo mogen katten en honden de baasjes vergezellen naar kantoor en hebben ze twee vaste honden die dagelijks aanwezig zijn.

Dieren op kantoor kennen zij al meer dan 20 jaar en ze zouden het nooit meer anders doen. Het maakt het leven van de baasjes beter en alle dieren groeien er op binnen de Mars familie.

Familie, zo voelt het voor iedereen. En ook de huisdieren voelen dit aan.

Familie en sociaal contact

Honden en katten worden steeds meer aanzien als deel van het gezin. Voor de kinderen zijn er gelukkige opvang en creches te vinden, maar voor huisdieren is dat net iets lastiger. Daarnaast houden mensen zich graag vast aan hun huisdier of heerst er onrust in het hoofd wanneer de kleine pup of kitten helemaal alleen thuis moet achterblijven. De aanwezigheid van dieren brengt dan ook echt rust met zich mee. Vooral mentaal doet dit veel. Huisdieren maken het voor veel mensen een betere wereld en wanneer men meer zin heeft in het werk, door aanwezigheid van je hond of kat, dan zal er ook meer gepresteerd worden.

Familiegevoel is belangrijk, ook onder de collega’s kan dit een belangrijke rol spelen. Net daar zorgen huisdieren voor een extra band. Geloof het of niet, maar een huisdier kan echt de wereld beter maken. Bovendien zal iemand in een bad mood of een off-day snel weer recupereren met de aanwezigheid van die gekke hond of kat. Humeur krijgt een boost en plus en dat zorgt alleen maar voor good vibes.

Voel je dier aan huis

Door huisdieren toe te laten op het werk / kantoor zorg je ervoor dat je werknemers zich ook snel thuisvoelen. Dit zorgt voor een luchtigere sfeer en een verminderde werkdruk. De baasjes zullen met meer zin naar het werk komen en ook de collega’s vinden het fijn om bij de familie te horen.

Deze punten zijn een extra boost en motivator en ook bij de aanwerving van een nieuwe kracht, kan dit een grote overtuiging zijn.

Huisdieren brengen veel voordelen met zich mee en zorgen voor een natuurlijk element op de werkvloer.

huisdieren op het werk

Duidelijke regels

Wie overweegt om dit ook op zijn/haar kantoor toe te laten maakt het best enkele duidelijke regels op.  Ten slotte moet alles net en proper blijven. De baasjes moeten aan het werk en er moet tijd gevonden worden voor het echte werk.

Met duidelijke regels is dit geen enkel probleem. De baasjes zullen zich extra engageren en ook de dieren worden er rustig van. Zo kan er voor de katten een kattenhuis geplaatst worden en kunnen honden lekker luieren op de hondenmat op kantoor. Maar ook opgeruimd staat netjes en het uitlaten moet binnen de regels van de kunst.

Alle voordelen op een rij

De meeste bedrijven staan niet meteen open voor het ontvangen van huisdieren op het werk. Daarbij hebben ze schrik voor afleiding of collega’s met dierenangst. Toch is het bewezen dat dieren op kantoor heel wat voordelen met zich meebrengen en er juist voor zorgen dat er meer focus gebracht wordt.

Hieronder alle voordelen op een rij

 • Meer focus
 • Thuisgevoel
 • Luchtige sfeer
 • Minder werkdruk
 • Betere prestaties
 • Teambuilding
 • Empathie
 • Meer zin
 • Motivatie
 • Overtuiging
 • Goed voor de gezondheid
 • Maakt het netter

Maakt het netter?

Ja hoor, waar huisdieren op het werk komen, gelden er nog duidelijkere regels. Netheid en orde! Dit is dan ook van groot belang voor de hygiëne verder aan te houden. Wanneer baasjes hun dieren dan ook mogen meebrengen, hebben ze ook een extra stimulans om alles proper en net te houden. En net daar nemen de collega’s dan ook weer een voorbeeld aan. Geef die collega’s maar een extra motivatie om hun clean desk ook clean te houden.

De toekomst ligt in huisdieren op het werk

Opvallend is dat de grote miljarden firma’s vooral huisdier vriendelijke kantoren bevatten. Zo kunnen wij er beter een voorbeeld aan nemen en zorgen voor een Pet-friendly visie en kantoor.

De puppystreken gaan al snel voorbij en dat geldt ook voor elk nieuw aangeworven kracht. De rust keert snel terug en collega’s kunnen zich richten op elkaar en het belangrijke takenpakket. Geen zorgen over het arme dier dat helemaal alleen thuis zit, maar goede lachspieren om aan een klantvriendelijke dag te beginnen.

Het teambuildingsgevoel met dieren is ook geniaal. Door het kennismaken met elkaar en de dieren, kan je ook een band met je collega opbouwen. Zo groeit het team naar elkaar en kan iedereen meer en meer inspringen indien nodig. Dit gegeven maakt de kracht van je team en service binnen het kantoor sterk. Een goede service onderscheid je dan weer van de anderen en zo maak je van je bedrijf een goed draaiend bedrijf met een visie waar iedereen naar opkijkt.

De toekomst en succes ligt open bij het houden en toelaten van huisdieren. Zo rest er ons enkel nog om de poten in elkaar te slaan toch?

Tot dan!

 

Lees ook: