Wie start met ondernemen zal deze stelling zeker en vast wel kennen en bevestigen. Ondernemen is een uitdaging. Iedere dag opnieuw sta je op met vragen, een kleine angst en onzekerheid die je opzij moet duwen. Zij die erin slagen om de passie net voor deze angst en onzekerheid te plaatsen zullen zich onderscheiden van de anderen.

Daarbij kunnen we ook stellen dat het uitvoeren van deze passie en talent een uitdaging is voor iedere ondernemer. Wanneer je dan ook succesvol wil zijn, moet je je vastklampen aan de positieve zaken. Tegenslagen moet je door de vingers zien en veel uit leren. Durf verder dromen en daag jezelf uit om op die ene dag, achteruit te kijken naar een succesvol verhaal.

Ondernemen doe je niet alleen

Als ondernemer ben je alleen en eigenlijk ook helemaal niet. Blijf niet zitten in je veilige omgeving maar durf een sprong te wagen, een stap te zetten naar andere ondernemers rondom je. Iedere ondernemer heeft diezelfde verantwoordelijkheid als jij en ook de vragen die zij stellen zullen veelal gelijk lopen. Wees assertief en durf je mening en vragen delen. Succesvolle ondernemers zijn vaak diegene die net alles delen en stappen ondernemen met elkaar. Deel je visie en je zal zien dat je niet alleen anderen helpt, maar ook zij die nodige duw zullen geven tot jouw succes.

Ondernemen is een uitdaging

Ondernemen is een uitdaging maar tegelijk ook doen wat je zo graag doet. En naast al dat uitoefenen ga je ook steeds verder op zoek hoe het nog beter kan. Iedereen start met een passie, een droom en een talent maar wees gerust, niet ieder talent is groot genoeg om meteen succesvol te zijn. Iedereen moet groeien in zijn vak en dus ook je talent. Heel veel zaken kan je aanleren en dus maak je van een beperking net weer een succes door te zoeken hoe het beter kan. Ieder stuk waar je vastloopt, kan later net weer de sleutel zijn van je levenswerk. Verbeter iedere dag opnieuw je talent en onderscheid je verder van de anderen. Geloof in jezelf en laat je niet inperken door anderen hun mening. Toon je sterkte en doorzettingsvermogen. Streef je doel en droom na en je resultaat zal meteen volgen.

Kom uit je comfortzone

Wanneer je denkt dat succes vanzelf komt dan ben je compleet verkeerd. Enkel wie uit zijn comfortzone treed en zijn droom volgt zal het succes ondervinden. Mensen waarderen je moed en kijken op naar de sprong die jij hebt gewaagd. Wanneer je de sprong wil maken, kijk dan uit voor een veilige landingsbaan of zorg telkens voor een plan B. Op die manier hoef je niet terug te keren van waar je komt en ken je steeds een verdere weg om in te slaan. Hoe meer je uit je comfortzone zal komen, hoe groter die comfortzone zal worden. Of dat zal dan toch zo aanvoelen. En dit is een begin van ieder succes.

Volhouden en volharden

Ondernemen is echt volhouden en zeker volharden. Maak af waaraan je begonnen bent. Half werk is geen succes. Kijk niet naar anderen maar neem een doel voor jezelf aan. Hou vol op vele manieren en hou steeds je doel voorop. Durf je tanden in iets zetten en door te bijten. Laat die uitdagingen maar komen. Maak niet teveel omwegen en ga recht op je doel af. Ondernemen is volhouden en ook echt volharden. Voor jezelf, je bedrijf en je visie. Blijf doorbijten tot je bereikt hebt wat je altijd wilde bereiken. Plaats steeds nieuwe uitdagingen want ondernemen is een uitdaging en voel daarbij iedere trots over je heen stromen wanneer je dit doel dan weer bereikt. We kunnen stellen dat ondernemen steeds verder gaat en het volharden blijft aanhouden. Ondernemen is niet voor iedereen weggelegd, het moet je wel goed gaan. Laat je talent en je passie hier dan ook leiden.

Durf te dromen

Iedereen kent de vraag als kind: “Wat wil jij later worden?” en we kennen het ook dat het antwoord nog wel wat afwijkt van wat het oorspronkelijk is geweest. Maar let op. Iedere droom is een droom om na te gaan. Durf dromen en plaats deze droom als doel. Laat ons onze dromen niet zomaar vergeten omdat we schrik hebben dat we ertegenaan botsen of dat we nachten niet zullen kunnen slapen. Plaats je droom op papier. Neem een brainstormsessie en vorm je visie. Durf verder dromen tot een uitgewerkt businessplan. Durf je droom toe te laten en vooral … durf voor je droom te gaan.

Conclusie: Ondernemen is een uitdaging

Ondernemen is een uitdaging. Een stelling dat in mijn visie past. Mijn onderneming is mijn uitdaging. Iedere dag opnieuw. Ik blijf niet graag stilstaan en maak van mijn talent een ware hulp voor anderen. Ik geloof in mezelf en ik geloof ook in mijn talent. Iedere dag is een uitdaging, kan ik mijn klant tevreden maken? Haal ik een nieuwe opdracht binnen? Zal mijn tekst vandaag sterker zijn dan die van gisteren?

Iedere dag leer ik bij. Dat is ook mijn doel. Dat maakt het allemaal nog boeiender en zorgt ervoor dat ik nog meer inzetbaar ben. Het laat me groeien en ook mijn klanten groeien zo mee.

Ondernemen is een uitdaging en niet iedereen kan het. Maar ik durf dromen en ik neem anderen graag met mij mee. Zal jij me volgen? Neem jij ook deze uitdaging aan?